A kőszegi Jurisics-vár adott otthont annak a szerződés-aláírásnak, mely a térség egyik legfontosabb munkaerőpiaci prog-ramját fogja össze. Básthy Béla, a város alpolgármestere, az esemény házigazdája köszöntötte a megjelenteket.

Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője kiemelte: a megyei fejlesztési programok közül elsőként a sokaknak segítséget jelentő foglalkoztatási paktum indulhat el, mely különösen sok lehetőséget kínálhat a fiatal pályakezdőknek, a pályára visszatérni kívánó édesanyáknak és a hátrányos helyzetűeknek is. - Öröm számunkra, hogy segíthetünk, bízom benne, hogy az észak-Vas megyeiek aktív részesei lesznek a programnak - fogalmazott a képviselő.

Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta: több, a projektben részt vevő városnak már van gyakorlata helyi munkaerőpiaci programok működtetésében. - Ugyanakkor más kihívásokkal kell most megbirkóznunk, mint a korábbi években, hiszen immáron nem munkanélküliséggel, hanem munkaerőhiánnyal kell szembenéznünk. - Új rétegeket kell megszólítanunk - összegezte az elnök.

Dr. Galántai György, a Sárvári Járási Hivatal vezetője szerint azt követően, hogy a kormány sikerre vitte azt a gazdaságpolitikát, amelynek középpontjába a munkát és a piacképes szakma megszerzését állította, már sokkal jobbak a foglalkoztatási mutatók. - A foglalkoztatási szint növelésével azonban még vannak feladataink, hogy továbbra is a gazdasági fejlődés útján tudjuk tartani a megyénket - húzta alá.

Kovács Vince, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke úgy látja, hogy a projekt a szakképzett munkaerő-utánpótlást próbálja segíteni.

Varga Eszter, a Nyugat-Pannon Nonprofit Kft. ügyvezetője az inaktív tagok bevonásának fontosságára hívta fel a figyelmet: mint mondta, meg kell győzni őket arról, hogy van helyük a világban, és tudnak számukra alternatívákat nyújtani.