A Promen Kft. többek között az ehhez kapcsolódó helyi termelőket érintő termékfejlesztésre kapott megbízást.

A Pannon Gasztronómiai Élmények projekt megvalósításában 3 magyar, illetve 3 szlovén partner működik együtt. Magyar oldalon a Pannon Helyi Termék Nonprofit Kft., a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a Zalai Borút Egyesület.

A projekt célja, hogy a határmenti éttermek, szállodák kínálatát fejlesszék, segítsék promóciójukat, illetve hozzájáruljanak ahhoz, hogy az ételajánlatok a térség hagyományos jellegét minél inkább magukon hordozzák. A cél, hogy ezen éttermek – szám szerint 40 (20 szlovén, illetve 20 magyar) egyre inkább beépítsék kínálatukba a helyi termékeket. Fontos, hogy a környékről beszerezhető mezőgazdasági termékek, feldolgozott élelmiszerek, kézműves termékek alapanyagként, dekorációként, turisztikai termékként beépüljenek a kínálatba. Ennek érdekében helyi termék bemutató sarkokat alakítottak ki az éttermekben, szállodákban, ahol a betérő vendégek megismerhetik a térségi termékeket. Tematikus menüajánlatokat is kidolgoztak annak érdekében, hogy a vendégek minőségi, a helyi gasztronómiai hagyományokra épülő ételeket kóstolhassanak meg.

A hagyományok ápolására is nagy gondot fordítanak. A szlovén és magyar partnerek közösen állítottak össze egy receptgyűjteményt, amely a térségre jellemző ételeket vonultatja fel. Nagy figyelmet szenteltek viszont annak is, hogy ezek a receptek megfeleljenek a mai kor elvárásainak, úgymond a hagyományos alapanyagokat bújtatták megújult köntösbe. A receptgyűjtés egyik módja volt egy receptverseny meghirdetése. Erre bárki benevezhetett: várták tradicionális recepteket a nagymama almáriumából, de szívesen kísérletezgettek az extravagáns, újragondolt ételkülönlegességekkel is. A verseny első díját az aludttejes prószatorta Zila formában recept érdemelte ki.