A közel 1 milliárd forint uniós forrásból megvalósuló kezdeményezés célja a versenyképesség növelése, új munkahelyek teremtése - hangzott el a rendezvényen. A megyeszékhelyen letelepedett cégek folyamatosan fejlődnek, de egyre nehezebb számukra a megfelelően képzett munkaerő megtalálása. Ennek érdekében széles szakmai összefogás szükséges - hangsúlyozta Vadvári Tibor alpolgármester.

A programba négy év alatt Zalában közel 700 főt vonnak be, aminek eredményeként csaknem 300-an állhatnak majd munkába. Babati Szabolcs foglalkoztatási főosztályvezető elmondta: több támogatási lehetőség áll majd az álláskeresők rendelkezésére.

Zalaegerszegen idén júniusban közel 1200 munkanélkülit regisztráltak, ami jelentős csökkenést mutat a tavalyihoz képest. Breznovits István, a Promen Tanácsadó Kft ügyvezetője kifejtette, hogy az elmúlt időszakban 85 vállalkozásnál végeztek igényfelmérést és megdöbbentő eredmények születtek.

A gazdaság – és foglalkoztatás fejlesztési együttműködés célja, hogy a munkaerő utánpótlását biztosítsák a vállalkozások részére. Ezt segítik elő a bér- és járuléktámogatási lehetőségek is.

Forrás és továbbiak: http://zalaegerszeg.hu/cikk/27300/Egyuttmukodes_Vide